Cursussen voor ouders en andere belangstellenden

Als u de vele voordelen van het gebruik van gebaren in communicatie met uw kind ook thuis wilt ervaren, dan biedt OMG verschillende cursussen aan. Deze cursussen starten alleen bij voldoende aanmeldingen.

Cursus Babygebaren 0-3 jaar (Babygebaren Nederland) (3 bijeenkomsten van in totaal 5 uur)

IMG_1473 3

Tijdens de cursus Babygebaren leert u o. a. wat de voordelen zijn van gebaren met baby’s, hoe je gebaren in kunt zetten en u leert ongeveer 50 gebaren aan. Deze cursus kost 80,- euro voor u en uw partner samen en is inc. het boekje Babygebaren.

 

babygebaren

Gebaren met peuters en kleuters (5 x 1,5 uur)

Tijdens deze cursus doet u basiskennis en vaardigheden op van gebaren in de belevingswereld van het jonge kind en kunt deze  inzetten ter ondersteuning van de communicatie.

Iedere bijeenkomst staat er een nader thema centraal:

1) Begroetingen en het weer, Dagen van de week

2) Eten en drinken, verzorging.

3) Binnen spelen, knutselen en kleuren.

4) Buiten spelen en dieren.

5) Vakantie en emoties.

De volledige cursus kost 160,- per persoon. Het is ook mogelijk om losse thema’s bij te wonen. Je kunt je per thema inschrijven.

Peuter/kleuterochtend

IMG_1498 3

De peuter/kleuterochtend is bedoeld voor alle peuters/kleuters en hun (groot)ouders of verzorgers.

We beginnen de ochtend met koffie/thee/limonade en wat lekkers om daarna te kijken en te luisteren naar een verhaal voorgelezen met gebaren. Na het verhaal is er nog tijd voor een leuke activiteit zoals een lied, knutsel of spelletje. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Deze ochtend wordt ondersteund met gebaren, NmG.

Kosten voor deze ochtend bedragen €5,- p.p.